简介 NIIA 理念 Concept 合作伙伴 Partners 联系我们 Contact Us

西南交通大学国际老龄科学研究院
国内首个“国家老龄科学研究基地”

Aging with Dignity and Vitality!

西南交通大学国际老龄科学研究院(以下简称交大老龄研究院)于2015年5月15日正式获得全国老龄工作委员会批准,成为全国首批四个“国家老龄科学研究基地”之一。作为学校二级实体教育科研机构,交大老龄研究院的成立旨在发挥西南交通大学在老龄科学交叉研究领域的优势,建设具有国际影响力的一流师资团队,培养拥有国际视野的一流人才,开辟学科改革与发展的实验田。发展目标是“国内一流,国际知名”,发展原则是“高起点、跨学科、国际化”。

Southwest Jiaotong University National Interdisciplinary Institute on Aging (NIIA), founded on May 15, 2015, is one of the first four national research bases on cross-disciplinary aging studies approved by the National Committee on Aging. Being a secondary school of Southwest Jiaotong University(SWJTU), NIIA takes full advantage of SWJTU’s interdisciplinary studies on the aging population to build a world-class faculty, to cultivate top students with international views, and to explore a test field for discipline reform and development. Upholding the principle of being competitive, inter-disciplinary and international, NIIA aims to bcome the leading institute in China and to make its work recognized globally.